6 Ağustos 2009 Perşembe

SİLVİYO BAKALIM TAYYİPİ KURTARACAK MI


Bu tablo gözlerimi yaşarttı , amerikanın ve ab yarım asırdan fazla kuçağında oturduktan sonra ,( gerçi henüz kuçaktan kalkmadık ama ) Rusya ile anlaşmalar yapmak , komşumuzla iyi ilişkiler gerçekleştirme çabaları takdire şayandır.

Fakat ben amerikayı biliyorsam , tayyipe bu durumun hesabını sorarlar .

Şimdi şu süreci bir sorgulayın ,

birden İMF ile anlaşma gündemden kalktı , ardından 18 milyar dolar gibi kaynağı pek bilinmeyen büyük bir para Merkez Bankası kasalarına girdi . Bu paranın kaynağı İran lı bir vatandaş olduğu söylendi . Şimdi parçaları birleştirin , yorum size ait.

İMF ile anlaşma yapılmaması çok olumludur , en azından emeklinin kuşa dönen maaşları şimdilik kurtulmuş olacaktır .

Bu yapılanlar yani Rusya ile hangi anlaşma yapılırsa yapılsın doğru karardır , Türkiye önce komşularıyla iyi ilişkiler kurmalıdır . Bu çabalar için bugüne kadar çok geç kalındı . Umarım amerika ve batı bu girişimleri engellemeye kalkmaz . Bakın amerika bu işleri yani engelleme işlerini kesinlikle direkt yapmaz , dolaylı yoldan Türkiye ve Rusya arasını bozmaya çalışacaktır . Tayyipi bile yer gözünün yaşına bakmaz.

Gelelim diğer önemli bir konuya , Çin Marsa göndereceği uzay aracını fırlatması için Rusya ya gönderdi . Bütün bunlar ne demek biliyormusunuz , amerika kaybediyor demektir . Avrasya ülkeleri artık yavaşça sahne almaya başlıyorlar . Bakın Asya ülkeleri ve toplumları binlerce yıllık kültüre ve deneyime sahiptirler . Bu nedenle yapacakları işleri hiç bir zaman kovboyvari halletmezler . Sabırla beklerler , bir ipek böceği gibi sabırla kozayı örerler ve başarılı da olurlar .

Petrol , doğalgaz kimde güç de ondadır . Türkiye Rusya ile atmış olduğu bu adımla çok doğru stratejik bir hareket de bulunmuştur. Tabi tayyip amerikadan korkusuyla yanına silviyoyu da çağırdı ama amerika bilmiyorum ama en azından Rusya ile imzalanan 20 belgeyi tayyipin burnundan getirir veya karşılığını çok kötü alır .

Eğer tayyip Türk Milletine ve ordusuna güvense , amerika üçün birini alır ve Rusya ile anlaşma yapmak için silviyoya da ihtiyacı da kalmazdı.

Yalnız bir not düşmeden edemeyeceğim , acaba tayyip de mi " Ergenekoncu "!

Counters
Hit Counter