12 Nisan 2009 Pazar

TSK AÇIKLAMA YAPMALIDIR

Bir ülkede yazarlar - gazeteciler - profesörler- ordu mensupları -vatandaş sabaha karşı gözaltına alınıp tutuklanıyorsa geçmiş olsun o ülkeye faşizm gelmiştir.

Türkiye de bugün darbe yapacakları bahanesiyle nerede ise yüzlerce insan ss teknikleriyle göz altına alındı tutuklandı . Aslında bu faşist darbe akp hükümetinin , amerikadan ve fettullah tan tahrikli bir operasyonuydu . Artık bunu bilmeyen kalmadı . Bu durum akp ve yandaşlarının umurunda değil , bu vesileyle gündemi , değiştirebiliyorlar , Türk kamuoyunun dikkatini istedikleri yöne çekebiliyorlar . Bu durum akp muhaliflerini aklınca susturduğu için de işlerine gelmektedir .


TSK bu hokkabazlığa son verebilir , TSK kesinlikle yerel seçim öncesi ve yine e-muhtıra sazanlığına düşerek değil .( o dönem verilen e-muhtıranın emir komuta zinciri dışında verildiğini düşünüyorum ) Seçimden sonra açıklamak ve açıklığa çıkarmak zorunda olduğu bir durum vardır .

Şimdi bir kaç kişi istiyor diye koskoca ordu dabe mi yapar .

TSK yapması gereken açıklamasında , iki yıldan bu yana tutuklanan ve yargılanan bu insanlar veya başkaları olsun darbe istiyorlar veya düşünüyorlar diye TSK darbe marbe yapmaz . Bu insanlar boşu boşuna hapislerde yatıyor ve yargılanıyorlar . Dünyada ve Türkiye de tarihi gelenek ve süreç göstermiştir ki , darbeleri ordular yapar , yani emekli olmuş ordu personeli - gazeteciler - profesörler - mafya üyeleri darbe marbe yapmaz ve yapamaz . Bugüne kadar da bu insanların organize bir darbe yaptığı görülmemiştir. Bu insanlarla orduyu niye aynı kefeye koyuyorsunuz , muhalif düşüncelerinden dolayı insanları nasıl yargılarsınız .

TSK şu soruyu sorarak açıklamasını sürdürmelidir . Şimdi bu insanlar veya bir başkası darbe istiyor diye bir ordu darbe mi yapar . Bu koca ordu Türk Milleti nin ordusu mu yoksa bir kaç kişinin mi ? Sizin ordunuza güveniniz mi yok yoksa saygınız mı yok demek zorundadır . Zaten anayasamız orduya Türk Devletini ve Anayasasını koruma ve kollama görevini vermiştir . Bu insanların iki yıldan fazla tutuklanıp yargılanmalarına darbe bahanesi nedeniyle son verilmelidir .

TSK bu konuda açıklamasını daha fazla geçiktirmeden yapmalıdır . Böylece akp faşizmine ve tek parti diktatoryasına son verilmek zorundadır . Bu hukuksuzluk son bulmalıdır . Suçsuz günahsız insanlar düşüncelerinden ve yasa dışı elde edilen deliller sonucunda tutuklanmakta ve yargılanmaktadırlar . Cani ve korsan ülke amerikanın bu son tezgahı da bozulmalıdır .20 Mart 2009